Poduri de Dor cu poetul Nicolae MUȘAT de la USLR, Președintele ASCIOR, Buzău

Partea I
Emisiune realizată de Diana Ciugureanu în direct de la Studioul ASCIOR, Buzău, România
Partea II

Un film realizat de Studioul ASCIOR: 

Diana Ciugureanu-Zlatan la Conferința ASCIOR 2022 si interviul pentru Revista multimedia a USLR „Poduri de Dor”, Chișinău 

Un cuvânt de nădejde, dragoste și credință în unitatea națională pe scena Conferinței Internaționale ASCIOR oferit de scriitoarea Diana Ciugureanu-Zlatan – Președinte USLR – cu sediul în Chișinău și un scurt interviu privind rostul teologic, filosofic și social al Conferinței acordat revistei „Poduri de Dor”, pentru tot și toate mulțumim din suflet distinsei invitate! PROMO- fragmente din cântece la Conferință Sunetul- Emanuel Iordache, Buzău Foto și filme din diverse surse, Montaj și promovare prin Studio ASCIOR. Mulțumim cu recunoștință tuturor celor care ne-au sprijinit și susținut pentru realizarea acestei Conferințe Internaționale, tuturor celor care ne-au adus un cuvânt de îmbărbătare, mângâiere, un cuvânt de folos pentru unitatea prin credință întru viitor! ASCIOR pentru Civilizația Vieții

Uniți prin CREDINȚĂ pentru VIITOR

(un articol preluat de pe portalul Sîptămânalului VALEA JIULUI: http://valeajiuluipress.com/?p=25535

            În perioada 24-26 iunie 2022, la Buzău, în Sala Mare a Consiliului Județean, s-a desfășurat conferința națională  „Uniți prin credință pentru viitor”, organizată și coordonată de Nicolae Mușat – președintele ASCIOR Buzău. Evenimentul a reunit oameni de cultură din  mai multe zonele ale  țării, din Republica Moldova și din Ucraina.

Au fost trei zile maraton  și de discuții legate despre credință, neam și țară, valorile de căpătâi ale neamului românesc, pe care trebuie să le păstrăm intacte în această lume, într-o continuă schimbare.

Au susținut prelegeri distinși invitați, președinți ai ASCIOR, dar am avut parte și de lecții de patriotism  oferite de frații de dincolo de Prut, care au ținut să fie prezenți la conferință.

În cadrul acesteia au avut loc lansări de carte, expoziții de pictură, spectacole de muzică și poezie etc.

Ca reprezentant al  CLUBULUI DE PRESĂ  am  transmis tuturor celor prezenți la conferință  salutul hunedorenilor, le-am  oferit materiale de promovare și publicitate despre cele mai importante obiective turistice, religioase și istorice oferite de  cei de la  Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara și i-am invitat să fie alături de noi, la sărbătoarea națională din septembrie, de la Țebea și să viziteze Valea Jiului și județul Hunedoara. Am fost bucuroasă să-i revăd pe colegii din Caravana Culturii: Marian Bărăscu, Zenovia Zamfir, Sava Regățeanu, Ilie Bucă, pe  Roxelana Radu,  Mirela Minuța, pe scriitoarea și pictorița din Valea Jiului –  Mirela Cocheci, Olga Grigorov,  Paulina Georgescu, Silvia Giurgiu, Rodica Ioniță Grosu, Valeriu Mocanu, Eleonora Schipor,  Marinela Răghinaru, Vasile Bele, Vasilica Mitrea, Ion Crețeanu, Laurențiu Cazan, Ionica Brandabur și mulți, mulți alții.

„Din partea tuturor românilor nord-bucovineni, din întreaga Ucraină, cu mari emoții am adus mulțumirile noastre membrilor Asociației ASCIOR, poporului român pentru tot sprijinul și ajutorul acordat Ucrainei, nouă tuturor în toată această perioadă grea prin care trecem. Mulțumiri din suflet, dragii noștri! Pace și sănătate tuturor!”, a transmis Eleonora Schipor.

Credința strămoșească și idealurile morale,  trebuie  să le recăpătăm și să le transmitem  copiilor, tinerei generații, care reprezintă viitorul.

Să ne rugăm ca SFÂNTA TREIME să binecuvânteze acest popor și să trăim  bucuria liturgică exprimată  de psalmist „Gustați și vedeți ce bun este DOMNUL”.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.