APEL către conducerea R. Moldova și a României să decidă ReUnirea

 
Doamnei Maia SANDU, Președintele Republicii Moldova
Domnului Igor GROSU, Președintele Parlamentului Republicii Moldova
Doamnei Natalia GAVRILIȚĂ, Prim-ministrul Republicii Moldova  
 
 
 APEL
  
 
În contextul circumstanțelor create în imediata apropiere a Republicii Moldova, legate de invazia armatelor Federației Ruse în Ucraina, Uniunea Scriitorilor de Limba Română și Consiliul Mondial Român – Reprezentanța Canada îi solicită conducerii Republicii Moldova și a României, să adopte Decizia de ReUnire a Basarabiei cu România, asigurând astfel, securitatea și viitorul european al cetățenilor săi! Așa să ne ajute Dumnezeu!
 
În calitatea noastră de reprezentanți ai societății civile, cerem așadar: 
 • Guvernului de la Chișinău să îi solicite Guvernului de la București un dialog privind caracterul inevitabil, oportunitatea și modalitățile de revenire a Republicii Moldova în albia sa firească – România;
 • Președinției și Guvernului Republicii Moldova să trimită la București o delegație oficială, însărcinată să discute și să solicite realizarea procesului de Reîntregire a Basarabiei cu România;
 • Parlamentului Republicii Moldova să ia act de etapele elucidate mai sus și să legifereze un nou document de ReUnire;
 • Președintelui Republicii Moldova să semneze Actul de ReUnire 
Reiterăm faptul că, deși Pactul Ribbentrop-Molotov a fost anulat și condamnat demult, Federația Rusă, prin diferite șiretlicuri, a menținut în continuare, sub ocupația sa, Republica Moldova, cu pretextul statutului de țară independentă. Dacă Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a declarat deocamdată, doar Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova drept zonă ocupată de Federația Rusă, noi solicităm recunoașterea oficială a ocupării Republicii Moldova de către Rusia. 
  
Conducerea Uniunii Scriitorilor de Limba Română și cea a Consiliului Mondial Român – Reprezentanța Canada (așteptăm noi adepți și semnatari ai documentului respectiv)
27 Martie 2022
 
 http://uslr.md/apel-catre-conducerea-republicii-moldova-si-cea-a-romaniei/
 

2 comentarii

 1. „Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât !“, scria, din pribegie, domnul Moldovei, Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare. Cuvintele au fost reluate ca o concluzie resemnată, dar plină de speranță de către istoricul Nicolae Iorga, după ocuparea Bucureștilor, în timpul Primului Război Mondial. Și soarta i-a dat dreptate istoricului. De ce nu ne-ar da soarta dreptate acum și nouă, celor care dorim să se înfăptuiască proorocirea lui Petru Rareș ? Așa să ne ajute Dumnezeu !

 2. Felicitări pentru frumoasa inițiativă!
  Se pare că filonul patriotic nu a secat.
  Ar fi o înfăptuirea măreață care ar aduce normalitatea istorică în casele romanilor.
  DOAMNE AJUTĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.