Gala Tineretului Ortodox, ediția a VI-a, a întrunit sute de enoriași la Biserica USM

Diverse organizații religioase, care desfășoară activități duhovnicești cu și pentru tineri, au fost premiate la ediția a VI-a a Galei Tineretului Ortodox, duminică, 13 februarie 2022. Evenimentul s-a derulat la Biserica „Întâmpinarea Domnului” a Universității de Stat din Moldova, locașul fiind arhiplin.

Gala Tineretului Ortodox, organizată anual de Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret al Bisericii Ortodoxe din Moldova, are drept scopul ca tinerii să identifice modele, care să-i determine să se apropie de Biserică prin împărtășirea valorilor creștin-ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din întreaga republică.

În numele Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a exprimat profundă recunoștință protoiereului mitrofor Octavian Moșin, președintele Sectorului sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Domnului Igor Șarov, Rectorul Universității de Stat din Moldova, tuturor tinerilor și formatorilor lor pentru misiunea pe care o manifestă fiecare în parte.

Partea festivă a Galei a avut loc în sala de conferințe a capelei universitare „Întâmpinarea Domnului” și s-a finalizat prin spectacolul creștin cu genericul ”Nimic fără Dumnezeu”.

La ediția din acest an, au evoluat profesori și elevi de la liceele din s. Costești, r. Ialoveni, fiind ghidați de  preoteasa Veronica Grigoriță (în imaginea imediat următoare).

A fost binecuvântat și imnul Galei, cu același generic, pe versuri de Efim Bivol, muzică – protoiereu Ioan Grigoriță și aranjament – Maria Grigoriță.
 
 
Astfel, Ansamblul „Anastasyos” de la Costești a venit cu un florilegiu de melodii interpretate la chitară, după care a urmat un recital de poezie și cântece prezentate de protoiereul Nicolae Jelihovschi și un grup de elevi din parohia Sălcuța, Căușeni.
 
 
A impresionat prin cântări de suflet, și Corul ”Apostolițele Sf. Spiridon” din Chișinău, conducător – preoteasa Magdalena Bortă (în imaginea de mai jos).
 
 
 
 
PS Ioan, Episcopul Sorocii, prezent la eveniment, a apreciat înalt căldura și dăruirea cu care au evoluat participanții.
 
În imagine: Părintele arhimandrit Iov (Cristea), blagocinul Mănăstirii Curchi, Dr., profesor de Religie la Liceul Teoretic ,,Ion Luca Caragiale” din mun. Orhei, a ridicat la Gala Tineretului Ortodox – 2022, Premiul pentru promovarea valorilor creștine în rândul tineretului. 
 
În imagine: Dr. conf. univ, Ion Valer Xenofontov, membru al Uniunii Scriitorilor de Limba Română – decorat cu distincția la o nouă categorie a Galei Tineretului Ortodox – savantul anului.
 
 
Surse: octavianmosin.md; mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.